Ik ben op ontdekkingstocht naar mijzelf gegaan.

Vanaf dat moment ben ik mij gaan verdiepen en bezighouden met mijzelf. 

Ik heb ingezien dat ik altijd aan stond, om het voor anderen goed te doen en mijzelf daarin compleet te vergeten. 
Ik heb ingezien dat vooral mijn hoofd altijd aanstond, ik altijd maar dacht in oplossingen en vol speed doorging. Ik had totaal geen rust en kon niet eens echt genieten. Ik leefde een krampachtig bestaan. 
Door in te zien dat mijn hoofd weigerde mijn schaduwkant aan te kijken, saboteerde ik mijzelf, alleen al door dit te realiseren kwam er meer rust.
Mijn hoofd staat nu soms zelfs uit! En op gevoel lukt ook alles, misschien wel beter en dat zelfs zonder die strakke planning. 
Ik ben veel minder met anderen bezig. Ik ben gewoon veel relaxter en heb veel meer rust en vooral meer plezier in mijn werk en zelfs in het normale dagelijkse leven!                
Ik ben losser, lichter, energieker en fitter!

Anouk Klijn van de Sandt

Owner/Founder ASK studio

MIJN VORIGE LEVEN…..

Mijn vakantie zit erop en ik staar naar mijn agenda, als alles gaat volgens planning, lukt het ook deze week allemaal net! Of course lukt het mij om iedereen tevreden te houden. Iedereen is super blij met me. Ik krijg ik altijd complimenten dat ze altijd op mij kunnen rekenen, dat ik altijd voor ze klaar sta, iedereen kan bij mij terecht voor alle vragen en iedereen is weer helemaal opgeladen als ze bij mij zijn geweest, ik ben er gewoon voor anderen! 

Ik realiseer me dan ook dat ik niet te klagen heb. Ik heb super tof werk, een fijn druk gezin, grote leuke sociale kring, lieve familie, mooi huis en ook de omgeving waar ik woon is super!

En toch op deze zondagavond aan het begin van weer een nieuwe werkweek moet ik misschien dan een beetje toe geven dat er iets knaagt, nou ja iets. 

Misschien is het allemaal een beetje veel, het voelt allemaal zo zwaar, daarbij heb ik het idee dat ik mijzelf voortsleep, ik ben structureel moe, maar nooit ziek ofzo hoor. 

Wel voel ik me vaker opgejaagd, maar ja, dat komt omdat er nog zoveel te doen is en ook dat red ik wel hoor. Ik ga gewoon door. Ik kan het wel en doe het ook het liefst zelf, is het handigst en snelst en eerlijk is eerlijk dan weet ik zeker dat het goed gaat. 

Gelukkig heb ik vakantie gehad, lekker even niets.

Alhoewel ik moet zeggen dat het mij moeite kostte om echt te ontspannen, ik viel zomaar in slaap, had moeite om een boek te lezen, had niet veel zin iets te ondernemen, ik genoot wel, maar niet echt met volle teugen. 

Maandagochtend weer terug op de zaak, de aankondiging deze week hebben we een training. De zoveelste groepstraining. Dit keer was het de kick off van een coach op de zaak. Startend met ons management team.

Woensdagochtend daar zitten we dan, op een mooie zonnige dag in een coole oude school, locatie ergens middenin het groen in zuid Nederland. 

Het introductierondje begint en we worden uitgenodigd om alleen iets over jezelf te vertellen. Ik vertel natuurlijk over mijn vakantie en dat ik het wel lekker heb gehad en toen barstte ik in tranen uit. Waarom? Ik had geen idee, collega’s zaten mij met open mond aan te kijken, ik droogde mijn tranen en gelukkig was het direct daarna pauze. Het ging wel weer.

In de auto, onderweg naar huis, belde de directeur, ze vroeg hoe het was geweest. De tranen liepen direct over mijn wangen. Ik probeer het nog te verbloemen, maar helaas geen beginnen meer aan. Ik snikte het uit. Ik kon mij niet meer sterk houden, ik kon de schijn niet meer ophouden, ik brak gewoon.

Dit was mijn eerste ervaring met bedrijfscoaching, lekker dan! 

Het ging ineens over mij en dat raakte iets in mij. 

Ik liep blijkbaar al lang genoeg op mijn tenen. Ik hield iets teveel ballen hoog. Ik had het allemaal onder controle, tenminste dat dacht ik.

Want wat bleek, ik kon alleen nog maar denken, ik had mijn gevoel volledig uitgeschakeld.

Ik moest gewoon door, ik zag geen andere mogelijkheid. Natuurlijk zag niemand dat aan mij en ik liet dit dan ook zeker niet merken. Ik hield mij sterk voor anderen maar ook voor mijzelf. Ik hield zeker mijzelf ook heel erg voor de gek.  

En na die vakantie waar ik rust had genomen en ik had geprobeerd even niets te moeten van mijzelf, ging het over mij en kon ik mijzelf niet langer groot houden en kwamen de bevroren tranen los, dit was een belangrijk moment! Dit zorgde namelijk voor het begin van de ommekeer.

fullsizeoutput_10ff
If you're not having fun with what you're doing then you're doing it wrong

About
ASK
studio

Intussen heb ik mijn eigen studio opgericht om te doen waar ik heel blij van word! Mijn handen uitreiken naar diegene die zich willen ontwikkelen op persoonlijk en zakelijk gebied om een fijner leven te kunnen leiden. 

Ik voel mij weer energieker en krijg zelfs extra energie van de mensen met wie ik werk. Er is altijd tijd voor humor en plezier want dan voel ik de levensenergie echt stromen. 

Ik vind het heerlijk om met beide benen op de grond de vaak niet tastbare gebeurtenissen te laten plaatsvinden. 

Ik ben super dankbaar voor de moed om de stap te nemen die ik alweer een aantal jaar geleden heb gemaakt!

Ik weet nu hoe

en ik wil alleen nog maar leven in het licht!

Ik heb ervaren dat het leven juist leuk, speels, licht, overvloedig, zacht en aangenaam mag zijn. Althans dat het ook zo mag voelen. Het is echt mogelijk en veel leuker! 

Kortom ik wil in de hemel op aarde leven en deze zonodig creëren, voor altijd in verbinding!

 

over mijzelf

Wist je dat 

* ik het liefst ‘s morgens vroeg een rondje ren voordat iedereen wakker is, ik hou van de natuur die ontwaakt en ik op deze manier mijn motor oplaad en aanzet. 

*ik nooit had gedacht dat ik het liefst online werk, dat ik het heerlijk vind om van achter mijn computer contact te hebben met mensen all over the world

*ik heel droog uit de hoek kan komen en dus dat er in mijn coach consulten naast een traan er ook regelmatig hard word gelachen

*ik naast coach ook moeder van twee super dochters ben, die mij regelmatig in de spiegel laten kijken en ik alweer 18 jaar met mijn lieve man ben getrouwd. 

*ik geniet van het werken met het (energie)veld en wel degelijk met mijn voeten in de klei sta, letterlijk ook want ik woon in de mooie Buren in de Betuwe.

En dan wil je vast ook weten dat ik het liefst water drink en als het moet liever een biertje dan een wijntje drink en ik er ontzettend van hou om onnozel te doen en uit mijn dak kan gaan bij een optreden van een Nederlandstalige artiest.